top of page
  • Andreea Lapadatu

E.S.Therese Hydén, Ambasadorul Suediei la Bucureşti, a vizitat expoziția Re:waste la IKEA Băneasa

E.S.Therese Hydén – Ambasadorul Suediei la Bucureşti, a vizitat expoziția Re:waste – cum își regândește Suedia resursele, prezentată acum la IKEA Băneasa


Reprezentant în România al unei societăți care se îndreaptă spre neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon, Excelența Sa Doamna Therese Hydén, Ambasadorul Suediei la Bucureşti, se numără printre vizitatorii expoziției „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele”, după ce a efectuat un tur oficial al expoziției, în prezența reprezentaților IKEA Băneasa din București.

Adusă în România la începutul lunii iunie 2022, la inițiativa Ambasadei Suediei la București, în parteneriat cu platforma Guerrilla Verde, expoziția intinerantă „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele” poate fi văzută în această perioadă la IKEA Băneasa, în zona Hub Circular. Materialul de comunicare sub forma unor panouri vizuale aduce exemple de bună practică din societatea suedeză privind gestionarea deşeurilor şi transformarea acestora în resurse.


Scopul expoziției este de a contribui la conștietizarea publică privind gestionarea deşeurilor și conservarea resurselor naturale, aducând în atenție problemele de bază, pașii pe care trebuie să-i facem cu toții pentru a ieși din situație și noile inovații inteligente în dezvoltare și deja pe piață. Ambasada Suediei la București se implică activ în reducerea impactului asupra mediului, atât la nivel de instituție, cât și în societatea românească.
„Sustenabilitatea este o prioritate pentru noi la Ambasada Suediei la București, în conformitate cu obiectivul Suediei de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2045 și de a avea energie 100% regenerabilă. Chiar dacă suntem o echipă mică, simțim că fiecare pas și contribuție vor face diferența pentru obiectivul global de a proteja mediul. Ne străduim să dăm un exemplu personal, adaptându-ne comportamentul de consumatori pentru a reduce impactul negativ pe care stilul nostru de viață îl are asupra mediului. Lucrăm activ pentru a reduce utilizarea hârtiei pentru imprimare și pentru a lua decizii inteligente cu privire la utilizarea energiei electrice, a apei și a încălzirii și răcirii. Avem panouri solare instalate pe acoperișul nostru, iar bicicleta este o alternativă pe care ne bazăm. Vom achiziționa și un vehicul complet electric ca mașină oficială a Ambasadei. În cele din urmă, ne sortăm deșeurile de plastic, hârtie și metal și transformăm deșeurile alimentare în compost, cu ajutorul dispozitivului pe care l-am instalat la ambasadă. Acestea sunt câteva acțiuni prin care dorim să încurajăm un comportament ecologic. La un nivel mai larg, ne propunem să avem un impact în societatea românească prin schimbul de informații și exemple bune din Suedia, așa cum facem cu proiectul Re:waste.” Declară ES Dna. Therese Hydén – Ambasadorul Suediei la Bucureşti


Până la 10 septembrie 2022, expoziția poate fi văzută la IKEA Băneasa din București, în zona Hub Circular, urmând ca până la finalul anului să poată fi vizitată și în alte locații din țară.

Un proiect: Ambasada Suediei la București, Institutul Suedez

Prezentat de: Guerrilla Verde

Parteneri: Asociația Alucro, Organizația ECOTIC, IKEA


Despre Guerrilla Verde

Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, în septembrie 2020 Guerrilla Verde a devenit platformă digitală dedicată educaţiei de mediu pentru a susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România. În prezent, platfoma Guerrilla Verde oferă acces la resurse educaționale, organizează evenimente tip webinar și derulează campanii de conștientizare pe teme de mediu. În spatele acestei idei se află Media Image Factory, o agenție specializată în comunicarea proiectelor cu impact social, cu o activitate de peste 15 ani.
43 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page