Expoziția itinerantă Re:waste – cum își regândește Suedia resursele, prezentată de Ambasada Suediei la București și Guerrilla Verde, alături de Asociația Alucro și Organizația ECOTIC, este acum deschisă publicului la DN1 Value Centre și poate fi văzută aici până la 31 iulie.
Lansată în România cu scopul de a contribui la conștientizarea publică privind gestionarea deşeurilor și conservarea resurselor naturale, expoziția reprezintă o invitație pentru a privi mai atent asupra diferitelor faze ale ciclului de viață al unui produs tipic – de la proiectare până la eliminare, cât și o sursă de inspirație pentru a pune bazele unor modele de consum durabile.
Conținutul expoziției punctează faptul că schimbarea este necesară în fiecare fază, de la proiectare până la eliminare. Modelul liniar bazat pe principiul „ia, utilizează și aruncă la gunoi” trebuie să se îndrepte către un grad mai ridicat de circularitate, pentru a preveni risipa în ceea ce privește producerea deșeurilor. Trecerea la un model circular este un proces care începe atunci când se proiectează produsul și se definesc componentele și materialele acestuia. Ce pot face companiile? Luând în considerare întregul ciclu de viață al unui produs, companiile pot reduce sau elimina utilizarea materiilor prime virgine prin creșterea procentului de conținut reciclat. Totodată, acestea pot face ca produsele să dureze mai mult utilizând materiale mai durabile, sporind posibilitățile de reparații și întreținere, și, de asemenea, prelungind durata de viață a materialelor individuale.
Astfel, expoziția analizează întreg ciclul de viață al unui produs și aduce recomandări utile atât producătorilor, cât și consumatorilor. Expoziția Re:waste – cum își regândește Suedia resursele este completată de o serie de informații despre reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), prezentate de Organizația ECOTIC, cât și de o colecție de tablouri realizate din doze de aluminiu folosite, prezentată de Asociația Alucro, toate acestea pentru a sublinia necesitatea de a valorifica resursele de care dispunem.
Expoziția este deschisă la DN1 Value Centre până la 31 iulie, când își continuă turneul și în alte spații din București și din țară, până la finalul anului 2022.
Un proiect: Ambasada Suediei la București, Institutul Suedez
Prezentat de: Guerrilla Verde
Parteneri: Asociația Alucro, Organizația ECOTIC, DN1 Value Centre
Despre Guerrilla Verde
Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, în septembrie 2020 Guerrilla Verde a devenit platformă digitală dedicată educaţiei de mediu pentru a susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România. În prezent, platfoma Guerrilla Verde oferă acces la resurse educaționale, organizează evenimente tip webinar și derulează campanii de conștientizare pe teme de mediu. În spatele acestei idei se află Media Image Factory, o agenție specializată în comunicarea proiectelor cu impact social, cu o activitate de peste 15 ani.
Website: www.guerrillaverde.ro
Facebook: www.facebook.com/GuerrillaVerde.ro
Instagram: www.instagram.com/GuerrillaVerde.ro
Comentários