top of page
  • GuerrillaVerde

Expoziția Re:waste continuă sub umbrela Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile

· Expoziția itinerantă „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele” devine eveniment partener pentru Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile, acțiune dedicată activităților care promovează dezvoltarea durabilă și obiectivele Agendei 2030;

· Văzută deja în alte patru locații din București și Iași, expoziția prezentată de Ambasada Suediei la București, în parteneriat cu platforma Guerrilla Verde, se adresează acum publicului tânăr și este găzduită de Liceul Jean Monnet din București;

· Despre ideea lansării expoziției Re:waste în România, cum poate acest tip de informare să contribuie la creșterea conștientizării privind folosirea resurselor, dar și cum putem transfera expertiza suedeză în acțiuni concrete este subiectul primului episod din noul sezon Sustainable Living Podcast, alături de ES. Dna Therese Hydén – Ambasadorul Suediei la Bucureşti;


Ambasada Suediei la București și Institutul Suedez, în parteneriat cu platforma Guerrilla Verde, au lansat în România „Re:waste – cum regândește Suedia resursele”, o expoziție itinerantă cu exemple de bună practică din societatea suedeză privind gestionarea deşeurilor şi transformarea acestora în resurse. În perioada iunie – septembrie, expoziția a putut fi văzută în patru centre comerciale din București și Iași, iar în perioada următoare își continuă itinerariul, devenind partener pentru Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile, acțiune dedicată promovării dezvoltării durabile și obiectivelor Agendei 2030.

Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile este marcată în fiecare an în luna septembrie, fiind o umbrelă pentru acțiuni și evenimente care promovează cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, iar anul acesta a atins un număr record de peste 6.000 de evenimente înregistrate în 24 de țări europene. În România, prezentarea expoziției „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele” în școli și facultăți este inițiativa prin care platforma Guerrilla Verde se aliniază evenimentelor europene în această direcție, contribuind la creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor privind folosirea resurselor.


În acest sens, timp de două săptămâni, elevii Liceului Teoretic Jean Monnet din București sunt încurajați să descopere expoziția Re:waste, alături de materialele informative despre reciclarea dozelor din aluminiu și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, printr-un recent parteneriat cu Guerrilla Verde.
Expoziția va continua și perioada octombrie – noiembrie 2022. Despre planurile pentru expoziția „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele” în România, cum poate acest tip de informare să contribuie la creșterea conștientizării privind folosirea resurselor, dar și cum putem transfera expertiza suedeză în acțiuni concrete, a povestit ES. Dna. Therese Hydén – Ambasadorul Suediei la Bucureşti, într-un interviu pentru primul episod din noul sezon Sustainable Living Podcast. Acesta poate fi văzut și ascultat pe canalele oficiale de podcast sau pe www.sustainableliving.ro.


Un proiect: Ambasada Suediei la București, Institutul Suedez

Prezentat de: Guerrilla Verde

Parteneri: Asociația Alucro, Organizația ECOTIC


Despre Guerrilla Verde

Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, în septembrie 2020 Guerrilla Verde a devenit platformă digitală dedicată educaţiei de mediu pentru a susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România. În prezent, platfoma Guerrilla Verde oferă acces la resurse educaționale, organizează evenimente tip webinar și derulează campanii de conștientizare pe teme de mediu. În spatele acestei idei se află Media Image Factory, o agenție specializată în comunicarea proiectelor cu impact social, cu o activitate de peste 15 ani.

9 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page