top of page
  • GuerrillaVerde

Guerrilla Verde coordonează în România acțiunile campaniei #ClimateConnect

Actualizată în: 17 mai 2022

Guerrilla Verde coordonează în România acțiunile campaniei de conștientizare #ClimateConnect, o inițiativă a Uniunii Europene
În luna mai 2022, Departamentul European de Protecție Civilă și Ajutor Umanitar (DG – ECHO) derulează campania #climateconnect, cu scopul de a crește gradul de conștientizare privind acțiunile umanitare desfășurate în țările din lumea a treia afectate de impactul schimbărilor climatice.


GuerrillaVerde.ro, platformă educațională dedicată educației de mediu, coordonează în România acțiunile campaniei de conștientizare #climateconnect, derulată în 10 țări ale Uniunii Europene: Italia, Lituania, Bulgaria, Franța, Grecia, Spania, Polonia, România, Olanda, Germania.


Campania Climate Connect este despre a crește gradul de conștientizare cu privire la capacitatea și eforturile UE privind ajutorul umanitar în țările din lumea a treia afectate de schimbările climatice, în rândul tinerilor din din Generația Z.
În România, campania este coordonată de platforma GuerrillaVerde.ro, care pune la dispoziția școlilor și facultăților materialele de comunicare și informațiile necesare organizării unor activități de conștientizare de tip dezabatere, hackathon, manifest sau alte acțiuni care să atragă atenția asupra modului în care schimbările climatice afectează țările din lumea a treia. Pe parcusul lunii mai, astfel de activități sunt planificate în școli și facultăți din România.

Despre Departamentul European de Protecție Civilă și Ajutor Umanitar


Uniunea Europeană și statele sale membre sunt principalul donator mondial de ajutor umanitar, o expresie a solidarităţii europene cu persoanele aflate în nevoie din întreaga lume. Acesta își propune să salveze vieți, să prevină și să atenueze suferința umană și să salveze integritatea și demnitatea umană a populațiilor afectate de dezastre naturale și de crize provocate de om.


Prin intermediul Departamentului său de Protecție Civilă și Operațiuni de Ajutor Umanitar, Uniunea Europeană ajută în fiecare an milioane de victime ale conflictelor și dezastrelor.

Mai multe detalii despre campania #climateconnect sunt disponibile pe site-ul oficial al DG – ECHO.

63 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page