top of page
  • talpesnic

Guerrilla Verde prezintă conceptul „Smart City” în şcolile şi liceele din România

Conform previziunilor ONU, până în 2050, aproximativ 70% din populaţia lumii (peste 6 miliarde de oameni) va locui în zone urbane, faţă de 54% în prezent. Pentru a satisface nevoile acestei populaţii în creştere rapidă, este necesar să reînnoim oraşele astfel încât acestea să funcţioneze mult mai inteligent decât în prezent. Alimentarea cu energie durabilă, conceptele de mobilitate, un climat sănătos, sunt doar câteva dintre provocările care ne îndreaptă către proiectarea unor „oraşe inteligente” sau „oraşe ale viitorului”.


Conform unui studiu recent, realizat în România de Vegacomp Consulting, peste 25% dintre români locuiesc într-un oraş care are în plan, în derulare sau deja finalizat cel puţin un proiect Smart City. Potrivit studiului, 38 de oraşe mari, medii şi mici din ţară au peste 200 de proiecte tip Smart City. Printre acestea se numără şi Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov şi Tulcea, oraşe în care caravana Guerrilla Verde va ajunge în perioada martie – iunie 2018.În fiecare oraş, Guerrilla Verde va organiza întâlniri în şcoli, licee sau săli de spectacol, în

cadrul cărora organizatorii şi invitaţii speciali vor discuta cu tinerii despre ce înseamnă un „oraş inteligent” şi cum îşi pot adapta cariera la provocările care vin din această direcţie.

În cele şaisprezece ediţii organizate până în prezent, organizatorii caravanei Guerrilla Verde au putut observa şi înţelege apropierea tinerilor de tehnologie şi atenţia pe care o acordă educaţiei alternative. Contectaţi în cea mai mare parte a timpului la internet, reţele sociale, jocuri sau aplicaţii, tinerii de astăzi deprind abilităţile necesare pentru a deveni antreprenorii şi arhitecţii oraşului inteligent de mâine. Din acest motiv, oraşele inteligente nu sunt locuri imaginate şi construite pentru tineretul de astazi, ci mai degrabă sunt modelate de tineri, care sunt deja capabili să traiască într-o lume hiper-conectată.


Din 2009, Guerrilla Verde aduce mai aproape de tineri preocuparea pentru protecţia mediului şi pentru un viitor sustenabil. Caravana este aliniată altor evenimente de mediu organizate la nivelul Uniunii Europene, din 2015 fiind partener Green Week, cel mai mare eveniment european dedicat mediului, organizat la iniţiativa Comisiei Europene. Tema ediţiei Green Week din acest an este „Green Cities for a Greener Future” (www.eugreenweek.eu), în cadrul căreia va explora modalitățile prin care UE ajută orașele să devină locuri mai bune de a trăi și de a lucra.


Caravana educaţională Guerrilla Verde este un concept Media Image Factory, organizat împreună Asociaţia Alucro și alți parteneri. Mai multe detalii despre Guerrilla Verde sunt disponibile pe www.guerrillaverde.ro şi pe www.facebook.com/GuerrillaVerde.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page