top of page
  • GuerrillaVerde

Guerrilla Verde: un an de la tranzitia in online

12 ani de prezenta activa in educatia de mediu din Romania


· 30 septembrie 2021: GuerrillaVerde.ro aniverseaza un an de la lansarea in mediul digital si 12 ani de prezenta activa in educatia de mediu din Romania. Activitatea din mediul online reprezinta tranzitia de la actiunile derulate din 2009 in calitate de caravana de film cu mesaj ecologic.

· Evenimentele din aceasta perioada se desfasoara sub umbrela Saptamanii Europene a Dezvoltarii Durabile, actiune dedicata activitatilor care promoveaza dezvoltarea durabila si obiectivele Agendei 2030.

· Lansata in urma cu un an, cu scopul de a sustine formarea unei societati informate si responsabile in Romania, platforma digitala a oferit acces gratuit la peste 20 de evenimente online (webinarii) menite sa prezinte expertiza unor specialisti in domeniul dezvoltarii durabile, cat si la o serie de materiale educationale (lectii video, brosuri, ghiduri, recomandari de filme) puse la dispozitie de organizatiile de mediu din Romania.

· Platforma este in continua dezvoltare si invita organizatii sau companii sa se implice in actiuni care pot contribui la constientizarea privind importanta protectiei mediului.
30 septembrie 2021: GuerrillaVerde.ro marcheaza primul an de prezenta in mediul online. Platforma menita sa sustina educatia de mediu a oferit acces gratuit la peste 20 de evenimente, facilitand transferul de expertiza din partea unor specialisti in domeniul dezvoltarii durabile -reprezentanti ai ambasadelor tarilor nordice, companiilor, organizatiilor de mediu, pe teme precum: dezvoltare urbana sustenabila, bune practici de la companii suedeze, economia circulara si deseurile ca materie prima, viitorul ambalajelor sustenabile, informatia de mediu si puterea comunitatii intr-o societare durabila. Totodata, sub umbrela platformei au fost organizate workshopuri adresate jurnalistilor (club de presa despre schimbari climatice), webinarii de ecomentorat dedicate tinerilor, dar si ateliere despre amprenta de carbon dedicate elevilor de la clasele primare.


Platforma ofera acces gratuit la materiale educationale (lectii video, brosuri, ghiduri despre reciclarea bateriilor, a dozelor din aluminiu, DEEE-urilor) puse la dispozitie de organizatiile de mediu din Romania. Activitatea din mediul online reprezinta tranzitia de la actiunile derulate din 2009 in calitate de caravana de film cu mesaj ecologic.


Printre actiunile cele mai ample derulate de platforma GuerrillaVerde.ro in primul an de activitate se numara: Forumul Economiei Circulare, eveniment organizat in luna martie 2021, care a prezentat perspective europene si romanesti asupra oportunitatilor pe care le ofera tranzitia catre o economie circulara; Saptamana Verde Europeana / Green Week, o serie de actiuni menite sa atraga atentia publica asupra poluarii, sub umbrela initiativei de mediu a Comisiei Europene, #EUGreenWeek, dedicata „ambitiei de reducere la zero a poluarii.


„Pandemia ne-a adus mai aproape de lucrurile esentiale, iar grija fata de natura este cea care ne-a unit. GuerrillaVerde.ro este rezultatul implicarii unui numar mare de parteneri, din culturi, industrii si domenii diferite. Acestora li se adauga voluntarii si sustinatorii alaturi de care am reusit sa formam, intr-un an de la lansare, o comunitate formata in jurul unei idei, pe cat de simpla, pe atat de importanta. O societate este compusa din indivizi, iar o societate durabila trebuie sa fie responsabila social, asta insemnand responsabilitatea fiecaruia dintre noi.” Declara Nicoleta Talpes, Fondator Guerrilla Verde.


Tranzitia de la caravana de film cu mesaj ecologic catre mediul online si organizarea actiunilor din primul an de activitate a fost sustinuta de parteneri interesati si pregatiti sa aiba un impact asupra formarii unei societati durabile in Romania: Ambasada Suediei la Bucuresti, Ambasada Finlandei la Bucuresti, Ambasada Danemarcei la Bucuresti, Asociatia Respo DEEE, Asociatia Alucro, Organizatia ECOTIC, Every Can Counts Romania, Asociatia Environ, SNRB, FEPRA, Eco Synergy, Stratos.


Guerrilla Verde continua sa contribuie la informarea si responsabilizarea publicului din Romania si aliniaza activitatea initiativei Saptamana Europena a Dezvoltarii Durabile, actiune dedicata activitatilor si evenimentelor care promoveaza dezvoltarea durabila si obiectivele Agendei 2030, coordonata la nivel european de European Sustainable Development Network. In acest sens, evenimentele organizate in perioada septembrie – octombrie abordeaza problematica Obiectivelor de Dezvoltare Durabila: Energie Curata si la Presuri Accesibile (SDG7), Industrie, Inovatie si Infrastructura (SDG9), Orase si comunitati durabile (SDG11), Consum si Productie Responsabile (SDG12), Actiune Climatica (SDG13).


Toate evenimentele Guerrilla Verde pot fi revazute in format video pe site-ul www.guerrillaverde.ro, pe pagina de Facebook si pe canalul de YouTube ale platformei, o parte dintre acestea fiind disponibile si in format audio pe canalele Sustainable Living Podcast.


Despre Guerrilla Verde

Cunoscuta din 2009 ca prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania, in septembrie 2020 Guerrilla Verde a devenit platforma digitala dedicata educatiei de mediu pentru a sustine formarea unei societati informate si responsabile in Romania. In spatele acestei idei se afla Media Image Factory, o agentie specializata in comunicarea proiectelor cu impact social, care in urma cu 12 ani a lansat un concept nou pentru Romania la acea vreme – educatie de mediu prin intermedului filmul documentar, prin evenimente si dezbateri organizate in scoli, sali de clasa, amfiteatre, sali de spectacol, cinema si spatii alternative.


Platforma gadzuieste o serie de materiale educationale (lectii video, brosuri, ghiduri, recomandari de filme) accesibile gratuit si puse la dispozitie de contributorii proiectului, organizatii active in domeniul sustenabilitatii si educarii populatiei. Continutul acesteia este structurat si adresat mai multor categorii de varsta: elevi clasele primare, elevi gimnaziu si liceu, publicul larg interesat sa adopte un stil de viata sustenabil. Totodata, sub umbrela platformei educationale sunt organizate evenimente online adresate publicului larg si webinarii de eco mentorat dedicate tinerilor.


Platforma isi propune sa devina un punct de referinta in ceea ce priveste eco-educatia, incurajand si alte organizatii sa contribuie cu resurse.Parteneri Fondatori: Ambasada Suediei la Bucuresti, Ambasada Finlandei la Bucuresti, Ambasada Danemarcei la Bucuresti, Asociatia Respo DEEE, Asociatia Alucro, Organizatia ECOTIC, Every Can Counts Romania, Asociatia Environ, SNRB, FEPRA, Eco Synergy, Stratos.

CONTACT PRESA

27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page