top of page

vin., 22 ian.

|

Online Event

EcoINFORMATIA – Informatia de mediu ca cel mai important aliat pentru o societate durabila. De unde ne informam?

Traim intr-o epoca a abundentei informationale in care devine imperativ ca dezbaterea despre cel mai important proces al secolului sa fie una exacta, bazata pe argumente stiintifice si evidente empirice.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
EcoINFORMATIA – Informatia de mediu ca cel mai important aliat pentru o societate durabila. De unde ne informam?
EcoINFORMATIA – Informatia de mediu ca cel mai important aliat pentru o societate durabila. De unde ne informam?

Ora și locul

22 ian. 2021, 11:00 – 12:00 EET

Online Event

Despre eveniment

Incalzirea globala si schimbarile climatice sunt cea mai grea incercare cu care se confrunta omenirea in secolul XXI. Incepand din acest an, Guerrilla Verde propune un dialog cu experti, cercetatori si jurnalisti, cu mediul academic, mediul de afaceri si cu societatea civila, despre cum poate contribui societatea la reducerea impactului negativ pe care il are asupra mediului inconjurator.

In cadrul acestor intalniri vor fi aduse in atentia publicului teme ca economia circulara, sustenabilitatea, dezvoltarea durabila, solutii concrete si exemple de bune practici din alte societati. Intalnirile Guerrilla Verde din acest an vor avea ca invitati permanenti cercetatori romani, membri ai retelei de informare InfoClima care isi propune sa prezinte stiinta din spatele schimbarilor climatice pe intelesul tuturor.

Vineri, 22 ianuarie, de la ora 11.00, discutam despre EcoINFORMATIA – Informatia de mediu ca cel mai important aliat pentru o societate durabila. De unde ne informam? Traim intr-o epoca a abundentei informationale in care devine imperativ ca dezbaterea despre cel mai important proces al secolului sa fie una exacta, bazata pe argumente stiintifice si evidente empirice.

INVITATI

  • Teodora Tompea, Jurnalist Digi 24, Prezentator si Realizator Planeta esti tu!;
  • Dr. Sorin Cebotari, Coordonator proiect InfoClima.ro & Contributor pe subiecte de dezvoltare sustenabila, energii regenerabile, economie circulara;
  • Sorin Manolache, coordonator proiect, Radio Eco Natura;
  • Luminita Rosca, Director General Eco Synergy si Manager Departament Mediu Stratos.
  • Moderator: Nicoleta Talpes, Fondator Guerrilla Verde

Despre Guerrilla Verde

Cunoscuta din 2009 ca prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania, Guerrilla Verde revine in aceasta toamna cu o noua identitate vizuala, un nou mecanism de desfasurare, dar cu acelasi obiectiv pe care l-a urmarit de la prima editie: sa sustina formarea unei societati informate si responsabile in ceea ce priveste impactul asupra mediului. In spatele acestei idei se afla Media Image Factory, o agentie specializata in comunicarea proiectelor cu impact social, care in urma cu 11 ani a lansat un concept nou pentru Romania la acea vreme – educatie de mediu prin intermedului filmul documentar, prin evenimente si dezbateri organizate in scoli, sali de clasa, amfiteatre, sali de spectatol, cinema si spatii alternative. Din septembrie 2020 Guerrilla Verde este platforma digitala dedicata educatiei de mediu si sustine formarea unei societati informate si responsabile in Romania.

Website: www.guerrillaverde.ro

Facebook: 

www.facebook.com/GuerrillaVerde.ro

Instagram: www.instagram.com/GuerrillaVerde.ro

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/guerrillaverde

Parteneri Fondatori: Ambasada Suediei la Bucuresti, Ambasada Finlandei in Romania, Ambasada Danemarcei in Romania, Camera de Comert Romano-Norvegiana, Asociatia Respo DEEE, Asociatia Alucro, Organizatia ECOTIC, Every Can Counts Romania, Asociatia Environ, SNRB – Societatea Nationala de Reciclare a Bateriilor

Parteneri ONG & Media: Asociatia Viitor Plus, Seneca Ecologos, Asociatia Eu si Lumea, Green Report, Stiri.ONG, Infoclima.ro, Radio Eco Natura

Fondator: Media Image Factory

Distribuie evenimentul

bottom of page