vin., 26 feb.
|Online Event
Economia circulara - Deseurile ca materie prima
Vineri, 26 februarie, discutăm despre economia circulară din perspectiva oportunităţilor şi beneficiilor unui sistem eficient de management al deşeurilor.
Ora și locul
26 feb. 2021, 11:00 – 12:00 EET
Online Event
Despre eveniment
"Pentru a se atinge neutralitatea climatica pana in 2050, pentru a ne conserva mediul natural si pentru a ne consolida competitivitatea economica avem nevoie de o economie pe deplin circulara. Astazi, economia noastra este inca in cea mai mare parte lineara si numai 12 % din materialele si resursele secundare sunt reintegrate in economie. Numeroase produse se strica prea usor, nu pot fi refolosite, reparate sau reciclate sau sunt produse doar pentru o singura utilizare. Exista un potential urias care poate fi exploatat atat pentru intreprinderi, cat si pentru consumatori." - Vicepresedintele executiv pentru Pactul Verde European, Frans Timmermans (martie, 2020)
Tranzitia catre o economie circulara este deja in curs, acest model durabil fiind adoptat de intreprinderi, de consumatori si de autoritatile publice din Europa. In acest sens, se va acorda atentie evitarii producerii de deseuri, in ansamblu, si transformarii acestora in resurse secundare de inalta calitate care beneficiaza de pe urma unei piete functionale a materiilor prime secundare.
Daca pana acum companiile nu acordau o atentie deosebita deseurilor pe care le generau si erau multumite sa stabileasca un sistem minimal de eliminare a deseurilor, in prezent observam o crestere constanta a complexitatii si costurilor managementului deseurilor, bazata pe noi cerinte legislative, sociale si de afaceri. Concomitent, preocuparile publicului, ale societatii in general, cu privire la impactul deseurilor au crescut considerabil.
Vineri, 26 februarie, ora 11.00, discutam despre economia circulara din perspectiva oportunitatilor si beneficiilor unui sistem eficient de management al deseurilor.
INVITATI
- Raul Pop, Secretar de Stat – Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor
- Maarten G. Labberton – Director Packaging Group, European Aluminium
- Cristian Pocol, Presedinte – Asociatia Respo DEEE
- Adina Magsi, Director General – Asociatia Alucro, Every Can Counts Romania
- Dr. Sorin Cebotari, Coordonator Proiect – InfoClima.ro
Eveniment auzit si la Radio Eco Natura (https://www.radio-econatura.ro/)