top of page

vin., 21 mai

|

Online Events

Saptamana Verde Europeana 2021 – Zero Poluare pentru o planeta mai sanstoasa

Sub umbrela #EUGreenWeek2021, in perioada 21 mai – 11 iunie, GuerrillaVerde.ro are in vedere organizarea mai multor actiuni online care vor face referire la faptul ca poluarea ne afecteaza pe toti - prin aerul pe care il respiram, apa pe care o bem sau pamantul pe care cultivam mancarea.

Nu mai este posibilă înregistrarea
Vezi alte evenimente
Saptamana Verde Europeana 2021 – Zero Poluare pentru o planeta mai sanstoasa
Saptamana Verde Europeana 2021 – Zero Poluare pentru o planeta mai sanstoasa

Ora și locul

21 mai 2021, 10:00 EEST – 11 iun. 2021, 12:00 EEST

Online Events

Despre eveniment

Saptamana Verde Europeana 2021 / EU Green Week, initiativa a Comisiei Europene, va fi dedicata „ambitiei de reducere la zero a poluarii” si va examina si alte initiative relevante ale Pactului verde european, cum ar fi initiativele privind schimbarile climatice, viitoarea strategie privind substantele chimice, precum si initiativele din domeniile energiei, industriei, mobilitatii, agriculturii, pescuitului, sanatatii si biodiversitatii.

Sub umbrela #EUGreenWeek2021, in perioada 21 mai – 11 iunie, platforma GuerrillaVerde.ro are in vedere organizarea mai multor actiuni online care vor face referire la tema acestei editii si anume faptul ca poluarea ne afecteaza pe toti - prin aerul pe care il respiram, apa pe care o bem sau pamantul pe care cultivam mancarea.

21 mai – 11 iunie

Concursuri cu premii saptamanale oferite de Asociatia Alucro & Every Can Counts Romania, derulate pe Facebook & Instagram Guerrilla Verde

Vineri, 28 mai, orele 11.00-12.30

Deschidere Saptamana Verde Europeana: webinar despre poluare in Romania

Poluarea este cea mai importanta cauza de mediu care determina multiple boli psihice si fizice, precum si decese premature, indeosebi in randul copiilor, al persoanelor cu anumite afectiuni medicale si al varstnicilor. Poluarea insa nu ne afecteaza pe toti in egala masura. Persoanele care traiesc in zone defavorizate locuiesc adesea in apropierea unor zone contaminate sau cu un trafic extrem de intens. Poluarea este, de asemenea, una dintre cauzele pierderii biodiversitatii. Aceasta reduce capacitatea ecosistemelor de a oferi servicii precum captarea carbonului si decontaminarea.

Acest prim eveniment va face o radiografie a situatiei actuale din Romania si a eforturilor de combatere a poluarii prin initiative ale societatii civile. Invitati:

  • Laszlo Borbely, Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului de Dezvoltare  Durabila
  • Valentin Negoita, Presedinte, Organizatia Ecotic
  • Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA Romania
  • Oana Neneciu, Director, Executiv, Ecopolis
  • Dan Barbulescu, Director, Asociatia Parcul Natural
  • Roxana Puia, Director Marketing, Environ
  • Anca Lupusavei, Director Marketing, Recolamp
  • Nicoleta Talpes, moderator, Guerrilla Verde

Eveniment transmis LIVE pe Facebook/GuerrillaVerde.ro

Vineri, 4 iunie, orele 12.00-16.00

Planul de actiune pentru Economie Circulara

Eveniment organizat de Universitatea de Vest Timisoara, in parteneriat cu Guerrilla Verde, cu participarea membrilor fondatori ai platformei de educatie ecologica. Evenimentul face parte din „Saptamana Verde in UVT”, iar tema centrala a evenimentului este dedicata economiei circulare.

Eveniment transmis LIVE pe Facebook/GuerrillaVerde.ro

Marti, 8 iunie, orele 10.00-11.00

Amprenta Ecologica: ce este si cum o transformam in una pozitiva?

Workshop prezentat de platforma InfoClima, adresat elevilor de la clasa pregatitoare & clasa I

Participare in baza unei inscrieri si desfasurare pe platforma Zoom. Formular de inscriere aici: https://forms.gle/YQ6BkLcTGYCcAhBn9.

Miercuri, 9 iunie, orele 11.00-12.00

InfoClima Press Club: Clima Romaniei in 100 de ani de acum incolo - cum va arata si la ce sa ne asteptam?

Eveniment adresat jurnalistilor din Romania interesati de problematica mediului si a schimbarilor climatice, scopul acestuia fiind de a crea un cadru de dezbatere pentru cercetatori si jurnalisti. Invitat: Dr. Roxana Bojariu, Cercetator stiintific gradul I, coordonator al Grupului de cercetare privind variabilitatea si schimbarea climatica si președinte al consiliului stiintific in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, Doctor in fizica.

Participare in baza unei inscrieri si desfasurare pe platforma Zoom. Formular de inscriere aici:  https://forms.gle/TQNwCDeJrTpd55my5.

Joi, 10 iunie, orele 11.00-12.00

Webinar Bune Practici de la Companii Suedeze in domeniul reducerii poluarii

Eveniment organizat in parteneriat cu Ambasada Suediei & transmis LIVE pe Facebook/GuerrillaVerde.ro

Distribuie evenimentul

bottom of page