top of page
GuerrillaVerde

Amprenta ecologica: ce este si cum o putem transforma in una pozitiva #EUGreenWeek2021

In perioada 21 mai – 11 iunie, platforma de educatie ecologica Guerrilla Verde a organizat o serie de actiuni menite sa atraga atentia publica asupra poluarii, sub umbrela initiativei de mediu a Comisiei Europene, #EUGreenWeek sau Saptamana Verde Europeana, a carei editie din acest an a fost dedicata „ambitiei de reducere la zero a poluarii”.



In cadrul evenimentului Saptamana Verde Europeana 2021, Guerrilla Verde si InfoClima au organizat pe doua ateliere dedicate elevilor de la clasele pregatitoare si clasele I, cu titlul „Amprenta ecologica: ce este si cum o putem transforma in una pozitiva”. Workshop-urile au fost prezentate de Lorena Axinte si Daniela Militaru, InfoClima, retea de cercetatori care contribuie la imbunatatirea calitatii discursului public in legatura cu schimbarile climatice aducand in prim-planul dezbaterii despre clima argumentele stiintifice.



Pornind de intelegerea faptului ca zi de zi fiecare dintre noi lasa o amprenta asupra naturii, prin ceea ce mancam, cum calatorim, ne imbracam, ne incalzim casa, si nevoia de resurse naturale pentru toate acestea, elevii au avut ocazia sa afle alternative prietenoase cu mediul pentru actiunile lor.


Astfel, peste 140 de elevi de la scoli din Bucuresti si judetele Dambovita si Iasi au facut cunostinta cu personajele Dixi si Remi intr-un joc de rol despre alegeri bune si mai putin bune pentru mediul inconjurator.




In urma atelierului, elevii au inteles ca hrana mai prietenoasa cu mediul este bazata pe mai multe legume si fructe locale, si mai putine produse de origine animala; putem alege haine sau dispozitive mobile care au mai fost folosite, pentru a evita sa cumparam lucruri noi; mersul pe jos sau cu bicicleta este mai sanatos atat pentru noi, cat si pentru mediu, in detrimentul folosirii masinii personale.


Pentru a aprofunda cunostintele dobandite prin participarea la aceasta activitate, elevii au fost invitati sa implice si parintii in realizare a doua teme - calcularea amprentei ecologice personale (stil de viata) si cum contribuie dieta noastra la emisiile de carbon (amprenta dietei), tema cea mai importanta fiind aceea de a face gesturi mici pentru o amprenta redusa asupra naturii.






61 afișări0 comentarii

Comentarios


bottom of page