top of page
  • talpesnic

Caravana educaţională Guerrilla Verde – 10 ani de educaţie ecologică cu proiecţii de film, dezbateri

În perioada martie – mai 2019 se desfăşoară ediţia aniversară a caravanei educaţionale Guerrilla Verde, la 10 ani de la lansare, şi este marcată printr-o ediţie specială dedicată şcolilor - o competiţie naţională de colectare a deşeurilor, numită ECOmania. În 2009, Guerrilla Verde a devenit prima caravană de film cu mesaj ecologic din România şi, de atunci, a inspirat peste 27.000 de elevi şi studenţi către un comportament responsabil faţă de mediu, prin intermediul proiecţiilor de film cu mesaj ecologic, dezbaterilor şi concursurilor. Începând din 2015, caravana Guerrilla Verde este eveniment satelit al Green Week - cel mai mare eveniment european dedicat mediului organizat de Comisia Europeană.


Ediţia din acest an a caravanei Guerrilla Verde îşi propune să contribuie la conştientizarea elevilor privind importanţa colectării selective a deşeurilor şi îi provoacă la o competiţie care îi poate trimite într-o tabară de vară. ECOmania este competiţia derulată sub umbrela Guerrilla Verde, prin care elevi din peste 18 oraşe colectează doze din aluminiu şi au şansa de a câştiga o tabără de vară pentru întreaga echipă. Elevii au la dispoziţie 30 de zile pentru a colecta dozele şi pentru a le valorifica în aparatele inteligente din reţeaua

EcoCan (www.reciclaredoze.ro), până la 12 aprilie 2019. Participarea la competiţie presupune şi derularea unor activităţi de educaţie ecologică din care să înţeleagă de ce este important să colecteze separat deşeurile şi cum pot contribui la un mediu mai puţin poluat.

Această ediţie va fi marcată şi prin evenimente speciale în prezenţa organizatorilor şi a partenerilor în oraşele Braşov (19 martie), Cluj-Napoca (25 martie), Timişoara (28 martie) şi Bucureşti (5 aprilie), cu ocazia cărora organizatorii le vor prezenta elevilor informaţii despre ce înseamnă colectarea selectivă, care sunt beneficiile acesteia, dar şi despre impactul legislaţiei de mediu asupra vieţilor noastre, aşa cum propune tema acestei ediţii a #EUGreenWeek (https://www.eugreenweek.eu/).


Evenimentele ediţiei aniversare se desfăşoară cu sprijinul Asociaţiei Alucro, Every Can Counts România, Can Pack Recycling şi GreenPoint. Programul, traseul caravanei şi regulamentul concursului ECOmania sunt disponibile pe www.guerrillaverde.ro şi pe www.facebook.com/GuerrillaVerde. Caravana Guerrilla Verde este un eveniment organizat de Media Image Factory, agenţie specializată în comunicarea şi dezvoltarea proiectelor sociale şi culturale din România.Parteneri media: Zile şi Nopţi, Cinemagia, 24Fun, Şapte Seri, Ştiinţă&Tehnică, Cinefan, BIZ, Avantaje, Revista Bulevard, Gratuitor, Stiri.ONG, InOras.ro, Roportal, InfoMediu Europa, StopCO2, Biz Braşov, Braşov TV, NewsBV, MyTex.ro, Preţul Zilei, I Like Cluj, Ziarul Clujean, Ziarul de Iaşi, Cultura în Iasi, Timişoreni.ro.

3 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page