top of page
  • GuerrillaVerde

Comunicarea și jurnalismul în domeniul sustenabilității, teme discutate la SNSPA București

Desfășurat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice SNSPA, București, workshop-ul Sustainability Communication and Journalism Workshop. From Theory to Practice a fost un prilej important pentru a explora diverse aspecte legate de comunicarea și jurnalismul în domeniul sustenabilității.



Programul a fost bogat și divers, cuprinzând mai multe sesiuni care au adus în prim-plan personalități de renume și specialiști în domeniul sustenabilității:

  • Prof. Univ. Dr. Dumitru BorÈ›un - a oferit o perspectivă responsabilității față de aproape, o incursiune asupra comunicării în domeniul sustenabilității aducând în discuÈ›ie principiile cheie È™i strategiile care pot ajuta atât indivizii, cât È™i organizaÈ›iile să-È™i transmită eficient angajamentul pentru sustenabilitate.

  • Sesiunile următoare au abordat teme precum economia circulară, operaÈ›iuni durabile, resursele viitoare de aluminiu È™i impactul È™tirilor false asupra sustenabilității cu Adina Magsi, General Director, AsociaÅ£ia Alucro; Raluca Mocanu, Sustainability Specialist, IKEA Romania; Laura Miroslav, Respo DEEE; Ștefan Dobre, Project Manager Assistant EFdeN Sustainable City.

  • Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată modului în care jurnaliÈ™tii de mediu pot contribui la o societate sustenabilă. Zubaida Mabuno Ismail, reprezentant al Ambasadei FranÈ›ei È™i membru al reÈ›elelor Earth Journalism Network È™i Environmental Investigative Forum, a adus în discuÈ›ie perspectivele jurnalismului în domeniul climatic È™i al investigaÈ›iilor mediului înconjurător.



Evenimentul s-a încheiat cu concluzii și note finale, marcând un moment important în încurajarea și promovarea unei abordări mai conștiente și responsabile în ceea ce privește sustenabilitatea.


Obiectivele workshop-ului au vizat furnizarea unei baze solide în jurnalismul pentru sustenabilitate și reciclare, implicarea studenților în cercetare practică și redactare pe teme de sustenabilitate, dezvoltarea abilităților de scriere și tehnicilor de povestire, promovarea unui mediu de învățare colaborativ și interactiv, încurajarea participanților să gândească critic problemele legate de sustenabilitate și rolul lor în raportarea acestora.


Până la finalul workshop-ului, participanții ar fi trebuit să dobândească o înțelegere a principiilor jurnalismului pentru sustenabilitate, să înțeleagă conceptele și provocările legate de reciclare, să desfășoare cercetări pe teme de sustenabilitate, să redacteze articole sau eseuri convingătoare despre sustenabilitate și să prezinte eficient concluziile lor.

Acest workshop a reprezentat un pas important în încurajarea și educarea privind sustenabilitatea și jurnalismul în acest domeniu crucial pentru viitorul nostru.


35 afișări0 comentarii
bottom of page