top of page
  • GuerrillaVerde

Continuă Reciclarea cu Guerrilla Verde și Every Can Counts la Green Tech & Film Festival

Actualizată în: 12 apr. 2023

Green Tech & Film Festival, platforma educațională care promovează un stil de viață sustenabil, conștientizarea protejării mediului și tehnologiile verzi, prin expoziții, documentare, dezbateri, conferințe și webinarii anunță programul editiei din acest an. Guerrilla Vede este partenerul editiei din acest an și încurajeaza școlile din Romania să se înscrie pentru a putea primi informații despre reciclarea dozelor din aluminiu și programul Every Can Counts.




· Ediția Green Tech & Film Festival 2023 se va desfășura în perioada 29 martie – 7 aprilie și, împreună cu Every Can Counts Romania, partenerul principal al acestei editii, vom promova beneficiile reciclării dozelor din aluminiu.

· Motivați de faptul că dozele din aluminiu se pot recicla la infinit comunicăm beneficiile reciclării dozelor, folosind tehnologie de ultimă oră pentru a face reciclarea distractivă și captivantă.

· Expoziții interactive și activități de colectare adresate publicului larg vor avea loc în Promenada Mall din București, iar școlile și companiile din toată țara, interesate de reciclare și implementarea programului de colectare selectivă a dozelor din aluminiu pe termen lung, vor avea acces la aceste informații prin platforma online de educatie ecologica GuerrillaVerde.ro.

· Programul complet este disponibil pe GreenTechFilmFestival.ro.


Every Can Counts este considerat programul principal pentru promovarea reciclarii dozelor de bautura din Europa, fiind prezent in 19 tări. Aparută în 2009 in Marea Britanie, prezentă în România din 2012, inițiativa Every Can Counts este un parteneriat între producătorii de doze, industria reciclării și brandurile de băuturi și colaborează cu companii de gestionare a deșeurilor, organizatori de evenimente și festivaluri, mărci de băuturi, companii, școli și universități din România și Europa.

Știați că ….?

75% din tot aluminiul produs vreodată este încă în uz astăzi.

Dozele din aluminiu sunt cel mai sustenabil ambalaj de băuturi.

Dozele din aluminiu au o rată de reciclare mai mare și un conținut mai reciclat decât orice alt tip de ambalaj.

Aluminiul se reciclează la infinit fără a-și pierde din proprietăți.

Dozele din aluminiu reciclate se intorc inapoi in raft în doar 60 de zile.

Reciclarea unei doze din aluminiu economisește suficientă energie pentru funcționarea unui televizor timp de trei ore.

Reciclarea aluminiului necesită cu 95% mai puțină energie decât producerea lui din materiile prime. Procesul de reciclare generează, de asemenea, doar 5% din emisiile de gaze cu efect de seră.




Informații despre program:

Green Tech & Film Festival la Promenada Mall 29 martie – 7 aprilie:

· 29 martie – 7 aprilie: Expoziție de reciclare creativă cu lucrări realizate din doze de aluminiu.


· 29 martie - 2 aprilie: Vino între 29 martie şi 2 aprilie la Green Tech & Film Festival din Promenada Mall și intră în universul dozelor de aluminiu CANUniverse – Every Can Counts – un univers care promovează reciclarea dozelor de aluminiu!


Folosim tehnologie de ultimă oră pentru a face reciclarea distractivă și captivantă. Roboții noștri dronă vor colecta doze din aluminiu și își vor arăta abilitățile impresionante de zbor. Intră în viitor cu ochelarii noștri VR și experimentează o lume cu totul nouă a reciclării !

Rezolvă puzzle-urile noastre și află despre beneficiile reciclării dozelor de aluminiu. Știai că aluminiul poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde din proprietăţi? Sau că fiecare doză reciclată ajunge înapoi în raft în 8 săptămâni.

Cum poţi intra în CANUniverse – Every Can Counts? Vino la Green Tech & Film Festival din Promenada Mall, cu 5 doze de aluminiu şi vei primi un bilet de intrare simbolic. Foloseşte biletul pentru a te bucura de 5 minute de tehnologia noastră uimitoare.

Program CANuniverse in Promenada, 29 martie – 2 aprilie:

· Miercuri, Joi, Vineri: 12.00-15.00,

· Sâmbata, Duminica: 13.00-16.00


Green Tech & Film Festival în școli și companii:

KIT-ul e-GREEN TECH & FILM FESTIVAL conține:

- Acces la documentare despre reciclare și conservarea naturii

- Acces la informații despre reciclarea dozelor din aluminiu

- Cutie pentru colectarea dozelor din aluminiu pentru campanii de colectare în școală / companie

- Diploma de participare GTFF 2023


Înscrierea se face printr-un un email la contact@greentechfilmfestival.ro sau contact@guerrillaverde.ro cu subiectul GTFF 2023 și va conține numele instituției de învățământ / companie, oras, adresa și persoana de contact.







22 afișări0 comentarii
bottom of page