top of page
  • GuerrillaVerde

Documentarul "When I Grow Up" , o inițiativă UE prezentată de GuerrillaVerde în școlile din România



Guerrilla Verde continuă susținerea campaniei „Educație, Indiferent de Situație” (Education, No Matter What), o inițiativă derulată de către Direcția Generală pentru Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare a Uniunii Europene (DG ECHO). Campania are rolul de a crește gradul de conștientizare cu privire la ceea ce face UE pentru a se asigura că educația continuă în contexte de criză umanitară, iar platforma Guerrilla Verde partenerul acesteia în România și sprijină distribuirea informațiilor în școlile din România.


În cadrul campaniei, în luna octombrie 2023, Guerrilla Verde coordonează în România organizarea unor evenimente în școli, care aduc în atenția elevilor documentarul "When I Grow Up" / „Când o să cresc”. Filmul documentează cum, pe 24 februarie 2022, sălile de clasă din Ucraina au tăcut în timp ce a apărut vestea despre iminenta invazie rusă. În lunile următoare, educația tinerilor – chiar cheia viitorului lor – a fost dată peste cap pe măsură ce clădirile din toată țara, inclusiv școlile, au fost bombardate necruțător. "When I Grow Up" / „Când o să cresc” prezintă curajul și determinarea acestor tineri. Are în vedere forța interioară, angajamentul și perseverența care caracterizează fiecare copil ale cărui vise sunt mai puternice decât efectele războiului.


Proiecțiile în avanpremieră să desfășoară în perioada 2-13 octombrie 2023, în școli din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara.


În cadrul unui eveniment organizat la Colegiul Național Iași, peste 200 de elevi de la clase de liceu și gimnaziu au luat parte la discuții pe tema accesului la educație și au urmărit documentarul "When I Grow Up" / „Când o să cresc”.


Colegiul Național Iași, proiecție documentar "When I Grow Up" / „Când o să cresc”


47 afișări0 comentarii
bottom of page