top of page
  • Andreea Lapadatu

Green Tech & Film Festival încheie cea de-a șasea ediție, un manifest dedicat promovării reciclării

· Green Tech & Film Festival, platforma educațională care promovează un stil de viață sustenabil, conștientizarea protejării mediului și tehnologiile verzi, a adus mesajul reciclării dozelor mai aproape de publicul din București, de elevi și companii;

· Ediția din acest an s-a desfășurat în perioada 29 martie – 7 aprilie 2023 și a inclus o serie de activități desfășurate în București, la Promenada Mall, cât și activități de educație ecologică și proiecții de film documentar derulate în școli, cu prezența a peste 1000 de elevi din țară;

· Cea de-a șasea ediție Green Tech & Film Festival s-a desfășurat cu sprijinul Every Can Counts România, programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de băutură în Europa.



Dozele din aluminiu reprezintă cel mai sustenabil ambalaj de băuturi și cel mai reciclat la nivel mondial. În medie, o doză de aluminiu reciclată ajunge înapoi în raft în doar 60 de zile. În prezent, 75% din tot aluminiul produs vreodată este încă în uz, iar conștientizarea importanței reciclării acestui material este vitală pentru conservarea resurselor. Pentru aduce în atenția publicului beneficiile reciclării dozelor din aluminiu, Green Tech & Film Festival a dedicat ediția din 2023 acestui subiect, printr-un parteneriat cu Every Can Counts România, inițiativa locală a programului european dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu, derulat în 20 de țări.


În acest sens, programul Green Tech & Film Festival din perioada 29 martie – 7 aprilie 2023 a inclus o serie de activități desfășurate în București, la Promenada Mall, cât și activități de educație ecologică și proiecții de film documentar derulate în școli din toată țara, cu mesajul #KeepTheCycleGoing sau #ContinuaReciclarea. În București, publicul a avut ocazia de vizita expoziția cu tablouri realizate din doze și de a lua parte la CanUniverse, o serie de activități dedicate conștientizării importanței recilării dozelor: ochelari VR prin care oamenii au putut experimenta o lume cu totul nouă a reciclării, ghidați de ambasadorii Every Can Counts; roboți dronă programați să colecteze dozele din aluminiu; puzzle-uri digitale cu mesaje educaționale despre beneficiile reciclării; vizionarea unor materiale video despre reciclarea dozelor; activități de colectare prin intermediul dispozitivelor de colectare purtate în spate de ambasadorii reciclării.



În paralel, profesorii din rețeaua Guerrilla Verde, platformă parteneră acestei ediții, au fost încurajați să desfășoare activități de educație ecologică prin care să abordeze tema reciclării dozelor din aluminiu, pe baza unui KIT E-GREEN TECH FILM FESTIVAL. KIT-ul a inclus sugestii de filme documentare pe teme de mediu, materiale video și imagini despre reciclarea dozelor, cât și posibilitatea de a implementa programul Every Can Counts. Ca urmare a acestei invitații, peste 1000 de elevi ghidați de profesorii lor au luat parte la acțiuni precum: vizionare de filme documentare și materiale video despre reciclarea dozelor; dezbateri și referate despre importanța reciclării diferitelor tipuri de materiale, acțiuni care pot fi întreprinse la nivel individual și colectiv în beneficiul mediului înconjurător; realizare de afișe pe tema reciclării.



Cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival a fost derulată în parteneriat cu Every Can Counts România, considerat programul principal pentru promovarea reciclării dozelor de băutură din Europa Aparută în 2009 în Marea Britanie, prezentă în România din 2012, inițiativa Every Can Counts este un parteneriat între producătorii de doze, industria reciclării și brandurile de băuturi și colaborează cu companii de gestionare a deșeurilor, organizatori de evenimente și festivaluri, mărci de băuturi, companii, școli și universități din România și Europa.


„Doza din aluminiu este unul dintre cele mai populare recipiente pentru băuturi din lume. Fiind complet reciclabilă, fără pierderi de calitate, e nevoie de doar 60 de zile pentru ca o singură doză de aluminiu să fie produsă, umplută, distribuită, consumată și reciclată într-o doză nouă. Ne bucurăm că prin parteneriatul cu Green Tech & Film Festival am avut ocazia de a reitera importanța reciclării acestui tip de ambalaj.” Declară Adina Magsi, Country Manager Every Can Counts România



10 afișări0 comentarii
bottom of page