top of page
  • talpesnic

Guerrilla Verde se alătură Pactului Climatic European

Actualizată în: 2 feb. 2022

După 13 ani de la lansare, Guerrilla Verde se alătură Pactului Climatic European (European Climate Pact): încă un pas către angajamentul său de a lua măsuri împotriva schimbărilor climatice și de a construi o Europă mai durabilă. Pactul Climatic European (European Climate Pact), care a fost lansat în decembrie 2020 ca parte a Pactului Verde European, este o inițiativă a UE care urmărește să construiască o Europă mai verde, încurajând cetățenii, comunitățile și organizațiile să se implice în acțiunile climatice, să se inspire reciproc și să dezvolte soluții.




În 2022, GuerrillaVerde, ca platformă online dedicată educației pentru mediu în România, va găzdui evenimente offline și webinarii LIVE, va publica periodic articole editoriale menite să informeze corect opinia publică și va oferi acces la resurse educaționale pentru încurajarea producției și consumului durabil. Prin acest demers, ne angajăm, cu obiective specifice aliniate pactului, să contribuim la reducerea consumul de ambalaje din plastic de unică folosință, să promovăm utilizarea produselor din plastic reciclat și să încurajăm producția și consumul durabil.


Înca din 2015 Guerrilla Verde este eveniment satelit în România pentru Săptămâna Verde Europeană, iniţiativa de mediu a Comisiei Europene, iar recent s-a alăturat inițiativei Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile (ESDW), acțiune dedicată activităților și evenimentelor care promovează dezvoltarea durabilă și obiectivele Agendei 2030, coordonată la nivel european de European Sustainable Development Network, găzduind o serie de webinarii pe tema Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

”Angajamentul nostru public este un demers firesc și în acord cu viziunea Guerrilla Verde, de a încuraja acțiunile responsabile și de a mobiliza societatea prin informare și acces la resurse educaționale. Este modul în care putem contribui, alături de partenerii instituționali, companii și organizații civice, la formarea unei societăți durabile.”, declară Nicoleta Talpeș, fondatoarea Guerrilla Verde.


GuerrillaVerde.ro, platforma menită să susțină educația de mediu, a oferit acces gratuit la peste 30 de evenimente in 2021, facilitând transferul de expertiză din partea unor specialiști în domeniul dezvoltării durabile, reprezentanți ai ambasadelor țărilor nordice, companiilor, organizațiilor de mediu, pe teme precum: dezvoltare urbană sustenabilă, bune practici de la companii suedeze, economia circulară și deșeurile ca materie primă, viitorul ambalajelor sustenabile, informația de mediu și puterea comunității într-o societare durabilă. Printre acțiunile cele mai ample derulate de platforma GuerrillaVerde.ro se numără si Forumul Economiei Circulare, care a prezentat perspective europene şi româneşti asupra oportunităţilor pe care le oferă tranziţia către o economie circulară. Totodată, sub umbrela platformei au fost organizate workshopuri adresate jurnaliștilor (club de presă despre schimbări climatice), webinarii de ecomentorat dedicate tinerilor, dar și ateliere despre amprenta de carbon dedicate elevilor de la clasele primare.


Aflați mai multe despre modul în care ne angajăm față de mediu și despre lista organizatiilor și companiilor care s-au angajat la European Climate Pact.


Despre European Climate Pact (Pactul Climatic European)

European Climate Pact este o mișcare de oameni uniți în jurul unei cauze comune, fiecare făcând pași pentru a construi o Europă mai durabilă pentru noi toți. Lansat de Comisia Europeană, Pactul Climatic face parte din Pactul Verde European și ajută UE să-și atingă obiectivul de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050. Pactul Climatic oferă un spațiu pentru oameni din toate categoriile sociale pentru a se conecta și a dezvolta și implementa în mod colectiv soluții climatice, mari și mici. Prin împărtășirea ideilor și a celor mai bune practici, le putem multiplica impactul. Pactul se va concentra pe sensibilizarea și sprijinirea acțiunilor.


Despre Guerrilla Verde

Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, în septembrie 2020 Guerrilla Verde a devenit platformă digitală dedicată educaţiei de mediu pentru a susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România. Astazi, platforma GuerrillaVerde.ro gădzuieşte o serie de materiale educaţionale (lecţii video, broşuri, ghiduri, recomandări de filme) accesibile gratuit şi puse la dispoziţie de contributorii proiectului, organizaţii active în domeniul sustenabilităţii şi educării populaţiei. Conţinutul acesteia este structurat şi adresat mai multor categorii de vârstă: elevi clasele primare, elevi gimnaziu şi liceu, publicul larg interesat să adopte un stil de viaţă sustenabil. Totodată, sub umbrela platformei educaţionale sunt organizate evenimente online adresate publicului larg şi webinarii de eco mentorat dedicate tinerilor. Evenimentele online au înregistrat 1 milion de vizualizari de la lansarea platformei. Guerrilla Verde îşi propune să devină un punct de referinţă în ceea ce priveşte eco-educaţia, încurajând şi alte organizaţii să contribuie cu resurse.



CONTACT PRESĂ

46 afișări0 comentarii
bottom of page