top of page
Andreea Lapadatu

Militari Shopping găzduiește expoziția prezentată de Ambasada Suediei și Guerrilla Verde – #Re:waste

Lansată la început lunii iunie, inițiativa prin care Ambasada Suediei la București și Guerrilla Verde contribuie la conștientizarea publică privind folosirea resurselor continuă în luna august într-o nouă locație. În perioada 1 – 16 august, centrul comercial Militari Shopping din București găzduiește expoziția Re:waste – cum își regândește Suedia resursele, prin care aduce în atenția publicului din locație informații despre valorificarea resurselor, reciclarea dozelor din aluminiu și a DEEE-urilor.





Expoziția „Re:waste – cum își regândește Suedia resursele” prezintă într-o manieră vizuală, informații despre folosirea resurselor, gestionarea deșeurilor, cu soluții inspirate din experiența suedezilor, o țară care urmărește să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2045.


„Sustenabilitatea este o prioritate pentru noi la Ambasada Suediei la București, în conformitate cu obiectivul Suediei de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2045 și de a avea energie 100% regenerabilă. Chiar dacă suntem o echipă mică, simțim că fiecare pas și contribuție vor face diferența pentru obiectivul global de a proteja mediul. Ne străduim să dăm un exemplu personal, adaptându-ne comportamentul de consumatori pentru a reduce impactul negativ pe care stilul nostru de viață îl are asupra mediului. Lucrăm activ pentru a reduce utilizarea hârtiei pentru imprimare și pentru a lua decizii inteligente cu privire la utilizarea energiei electrice, a apei și a încălzirii și răcirii. Avem panouri solare instalate pe acoperișul nostru, iar bicicleta este o alternativă pe care ne bazăm. Vom achiziționa și un vehicul complet electric ca mașină oficială a Ambasadei. În cele din urmă, ne sortăm deșeurile de plastic, hârtie și metal și transformăm deșeurile alimentare în compost, cu ajutorul dispozitivului pe care l-am instalat la Ambasadă. Acestea sunt câteva acțiuni prin care dorim să încurajăm un comportament ecologic. La un nivel mai larg, ne propunem să avem un impact în societatea românească prin schimbul de informații și exemple bune din Suedia, așa cum facem cu proiectul Re:waste.” Declară ES. Dna. Therese Hydén – Ambasadorul Suediei la Bucureşti







Un proiect: Ambasada Suediei la București, Institutul Suedez

Prezentat de: Guerrilla Verde

Parteneri: Asociația Alucro, Organizația ECOTIC, Militari Shopping


Despre Guerrilla Verde

Cunoscută din 2009 ca prima caravană de film cu mesaj ecologic din România, în septembrie 2020 Guerrilla Verde a devenit platformă digitală dedicată educaţiei de mediu pentru a susţine formarea unei societăţi informate şi responsabile în România. În prezent, platfoma Guerrilla Verde oferă acces la resurse educaționale, organizează evenimente tip webinar și derulează campanii de conștientizare pe teme de mediu. În spatele acestei idei se află Media Image Factory, o agenție specializată în comunicarea proiectelor cu impact social, cu o activitate de peste 15 ani.




17 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page