top of page
  • GuerrillaVerde

Platforma Guerrilla Verde se alatura Saptamanii Verzi Europene 2021, initiativa a Comisiei Europene

Poluarea este cea mai importanta cauza de mediu care determina multiple boli psihice si fizice, precum si decese premature, indeosebi in randul copiilor, al persoanelor cu anumite afectiuni medicale si al varstnicilor. Poluarea insa nu ne afecteaza pe toti in egala masura. Persoanele care traiesc in zone defavorizate locuiesc adesea in apropierea unor zone contaminate sau cu un trafic extrem de intens. Poluarea este, de asemenea, una dintre cauzele pierderii biodiversitatii. Aceasta reduce capacitatea ecosistemelor de a oferi servicii precum captarea carbonului si decontaminarea.  • In perioada 21 mai – 11 iunie, platforma de educatie ecologica Guerrilla Verde organizeaza o serie de actiuni menite sa atraga atentia publica asupra acestui subiect, sub umbrela initiativei de mediu a Comisiei Europene, #EUGreenWeek sau Saptamana Verde Europeana, a carei editie din acest an este dedicata „ambitiei de reducere la zero a poluarii”.

  • La nivel european, EU Green Week va examina si alte initiative relevante ale Pactului Verde european, cum ar fi initiativele privind schimbarile climatice, viitoarea strategie privind substantele chimice, precum si initiativele din domeniile energiei, industriei, mobilitatii, agriculturii, pescuitului, sanatatii si biodiversitatii.

  • Vineri, 28 mai. Pentru ca poluarea ne afecteaza pe toti, prin aerul pe care il respiram, apa pe care o bem sau pamantul pe care cultivam mancarea, evenimentul care deschide seria actiunilor Guerrilla Verde #EUGreenWeek va face o radiografie a situatiei actuale din Romania si a eforturilor de combatere a poluarii prin initiative ale societatii civile. Acesta va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook a platformei vineri, 28 mai, ora 11.00. Invitatii evenimentului sunt: László Borbély, Consilier de Stat, Coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabila; Ema Cumpata, Coordonator Comunicare, Organizatia Ecotic; Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA Romania; Oana Neneciu, Director Executiv, Ecopolis; Dan Barbulescu, Director Asociatia Parcul Natural; Roxana Puia, Director Marketing, Environ; Anca Lupusavei, Director Marketing, Recolamp; Georgiana Badalica-Petrescu, Marketing & Brand Manager, Green Group; Nicoleta Talpes, Moderator, Guerrilla Verde

  • Vineri, 4 iunie. Sub umbrela #EUGreenWeek se desfasoara in acest an si evenimentul „Planul de actiune pentru Economie Circulara”, organizat de Universitatea de Vest Timisoara, in parteneriat cu Guerrilla Verde, cu participarea membrilor fondatori ai platformei de educatie ecologica. Evenimentul face parte din „Saptamana Verde in UVT”, iar tema centrala a evenimentului este dedicata economiei circulare. Acesta de va desfasura vineri, 4 iunie, orele 12.00-16.00, si va fi transmis LIVE pe Facebook/GuerrillaVerde.ro

  • Miercuri, 09 iunie. Pentru a explica stiinta din spatele schimbarilor climatice, cat pentru a crea un cadru de dezbatere pentru cercetatori si jurnalisti & comunicatori, platforma InfoClima.ro lanseaza cu aceasta ocazie prima editie a unui nou concept, InfoClima Press Club, eveniment adresat jurnalistilor din Romania interesati de problematica mediului si a schimbarilor climatice. Acest eveniment interactiv isi propune sa identifice raspunsuri la intrebarea „Clima Romaniei in 100 de ani de acum incolo - cum va arata si la ce sa ne asteptam?”, alaturi de Dr. Roxana Bojariu, Cercetator stiintific gradul I, coordonator al Grupului de cercetare privind variabilitatea si schimbarea climatica si presedinte al consiliului stiintific in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie. Evenimentul se desfasoara pe platforma Zoom, miercuri, 9 iunie, orele 11.00-12.00, si prespune inscrierea in avans aici https://forms.gle/TQNwCDeJrTpd55my5.

  • Joi, 10 iunie. Reprezentanti ai unor companii suedeze vor contribui cu exemple de bune practici in domeniul reducerii poluarii, in cadrul unui webinar sprijinit de Ambasada Suediei la Bucuresti, transmis LIVE pe Facebook/GuerrillaVerde.ro, joi, 10 iunie, orele 11.00-12.00.


Alte actiuni:

Calendarul actiunilor desfasurate sub umbrela #EUGreenWeek include si un workshop adresat elevilor de la clasele primare, menit sa explice pe intelesul lor ce este amprenta ecologica si cum o putem transforma in una pozitiva. Workshopul este prezentat de specialisti ai platformei InfoClima.ro, marti, 8 iunie, ora 10.00, si presupune inscrierea in avans aici https://forms.gle/YQ6BkLcTGYCcAhBn9.


Totodata, in perioada 21 mai – 11 iunie, publicul din mediul online va putea participa la o serie de concursuri cu premii saptamanale oferite de Asociatia Alucro & Every Can Counts Romania, derulate pe Facebook & Instagram Guerrilla Verde, care au rolul de a creste gradul de constientizare cu privire la problemele de mediu, dar si la solutiile pe care le avem la dispozitie – reciclare, reducerea consumului etc.


Despre Guerrilla Verde

Cunoscuta din 2009 ca prima caravana de film cu mesaj ecologic din Romania, in 2020 Guerrilla Verde a devenit platforma digitala dedicata educatiei de mediu pentru a sustine formarea unei societati informate si responsabile in Romania. In spatele acestei idei se afla Media Image Factory, o agentie specializata in comunicarea proiectelor cu impact social, care in urma cu 11 ani a lansat un concept nou pentru Romania la acea vreme – educatie de mediu prin intermedului filmul documentar, prin evenimente si dezbateri organizate in scoli, sali de clasa, amfiteatre, sali de spectacol, cinema si spatii alternative.37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page